Assalamualaikum...tajuk entri macamkan pandai sangat masak...hahhaha...ikan talang selalu makan yang dah jadi ikan masin tu..tapi kali ni ada member husband bagi yang fresh...besor gedabak!!!...nak potong2 pun kena pakai penukul...tulang dia sikit punya keras n besar!!...
Tu diaaa....dapat dua kali masak...ni nak citer masak kari...masa dpt ikan ni, nak potong tu terpaksa guna tukul besi...sbb tulang dia punya la kerasss....kalau nak resepi masak kari yang kebabom korang google la dlm blog tukang masak yang legend2 tu yerrr...akak ni tukang masak sendu jer......tumis bwng merah bwng putih halia sampai garing...masukkan rempah kari...bior garing2 lps tu masuk air asam jawa...lps tu masukkan ikan n santan....letak garam n perencah sesedap rasa tu...pasti rasanya akan sesedap rasa korang.....hihii...gambor ikan talang sesedap rasa akak dipersembahkan untuk tatapan semua......
Kari kepala dan isi ikan talang
...tapi untuk pengetahuan adik2 semua...ikan talang ni isi dia tawar....sebab tu kita selalu jumpa yang dah dimasinkan....tak berapa ngam laaa....tapi bole la sebab dapat free kan...
Terjumpa pulak gambar makanan lagi....yang atas tu masak air pucuk manis dgn fish ball...yang bawah kari ikan bawal...eh...kari lagi...gamaknya akak ni suka masak kari kot...tapi menu ni tak ingat entah zaman bila...tapi yang pasti tahun 2015 punya laaa.....sat eh nak godek lagi...ada tak gambar makanan lain...kiranya ari ni nak buat entry makanan jer laaa.....
Eh...dah tak da la gambar makanan...hihi...so itu jer laaa...sekian ......salam petang khamis....hihii
No comments:
Post a Comment